گواهی SSL چیست و چرا همه سایت ها به آن نیاز دارند؟

Secure Sockets Layer

آیا تا به حال فکر کرده اید که قفل کوچکی که در مرورگر شما در کنار نام دامنه وب سایت چیست؟ این نماد نشانگر این است که وب سایت توسط گواهی SSL رمزگذاری شده. اگر نمی‌بینید (یا اگر قفل باز یا قرمز است)، ممکن است به این معنی باشد که از طریق یک اتصال ناامن از سایت بازدید می‌کنید که میتواند اطلاعات شخصی شما را در اختیار هرکسی قرار بدهد.

گواهی SSL چیست؟

SSL  مخفف Secure Sockets Layer یا ( لایه انتقال های امن ) است. گواهینامه های SSL فایل های کوچکی هستند که هویت وب سایت شما را تأیید می کنند. هنگامی که از سایتی با SSL بازدید می کنید، یک نماد قفل بسته در کنار URL آن و ( https )  در خود URL را می بینید.

وقتی که داده ها به طور ایمن در وب بارگذاری می شوند، از اتصال HTTPS  استفاده می کنندHTTPS مخفف  Hypertext Transfer Protocol Secure است.  این نسخه، نسخه امن شده HTTP است، ابزار پیش فرضی که از طریق آن رایانه ها از طریق اینترنت با هم ارتباط برقرار می کنند.

 

با SSL ، تمام داده های ارسال شده به سرور شما (مانند رمزهای عبور و اطلاعات کارت اعتباری) رمزگذاری می شوند. این بدان معنی است که هر اطلاعاتی که مشتریان شما ارسال می کنند بدون کلید رمزگشایی منحصر به فرد سرور شما کاملاً غیرقابل خواندن است.

ارائه دهندگان گواهی SSL قبل از صدور گواهی، هویت یک شخص یا شرکت را تأیید می کنند و همه آنها پروتکل های حفاظتی مشابهی را برای بازدیدکنندگان سایت شما ارائه می دهند.

اساسا، داشتن گواهینامه SSL از اطلاعات حساس پردازش شده توسط سایت شما محافظت می کند و تضمین می کند که اطلاعات مشتری نمی تواند هک یا دزدیده شود.

چرا گواهی SSL اهمیت دارد؟

بدون گواهینامه SSL، ارسال اطلاعات حساس به صورت آنلاین امن نخواهد بود. بدون این گواهی هر کسی می‌تواند به اطلاعات بازدیدکنندگان شما، از جمله اطلاعات کارت اعتباری، گذرواژه‌ها و اطلاعات شخصی دسترسی داشته باشد.

حفظ اطلاعات

نداشتن گواهی SSL می تواند منجر به مسائلی مانند سرقت هویت و کارت اعتباری شود، و اعتماد مشتریان به سایت، فروشگاه یا برند شما را از بین ببرد.

اعتماد مشتریان

اکنون که گواهی‌های SSL بیش از یک دهه است که مورد استفاده قرار گرفته‌اند، مشتریان هنگام خرید آنلاین انتظار امینت را دارند. این بدان معناست که داشتن یک گواهی می تواند به مشتریان نشان دهد که سایت شما قابل اعتماد است.

بسیاری از شرکت ها از بازدیدکنندگان انتظار دارند که صرفاً به دلیل نام تجاری خود به سایت هایشان اعتماد کنند، اما لزوماً اینطوری نیست. حتی یک برند عالی با محصولات باکیفیت هم ممکن است اشتباه کند که گواهینامه SSL ندارد، به این معنی که اطلاعات شخصی مشتریانش به خطر بیفتد.

کمک به سئو سایت

علاوه بر ایمنی و اعتماد، داشتن گواهینامه SSL به طور نامحسوس می تواند به سئو سایت شما کمک کند. در سال 2014، گوگل اعلام کرد که امنیت را به یک امتیاز برای رتبه بندی تبدیل می کند.

این بدان معناست که اگر شما دارای یک رقیب با محصول مشابه و دارای اختیارات دامنه مشابهی هستید، آنها می‌توانند از شما پیشی بگیرند فقط به این دلیل که گواهی SSL دارند و شما ندارید.

البته از دیدگاه گوگل این امر منطقی است. وظیفه آنها ارائه بهترین نتایج ممکن برای کاربرانشان است و سایتی که امن باشد گزینه بهتری نسبت به سایتی است که ایمن نیست

چرا گواهی SSL اهمیت دارد؟

آیا همه سایت ها باید گواهینامه SSL دریافت کنند؟

گواهینامه های SSL از اطلاعات مشتری محافظت می کند. اما اگر سایت شما هیچ اطلاعاتی از بازدیدکنندگان شما جمع آوری نمی کند، لزوماً به SSL نیاز ندارید.

اگر یک فروشگاه تجارت الکترونیک دارید یا به بازدیدکنندگان اجازه می دهید حساب ایجاد کنند، داشتن گواهی SSL الزامی است. اما اگر سایت شما در درجه اول اطلاعاتی است و بازدیدکنندگان را ملزم نمی کند که اطلاعاتی درباره خودشان ارسال کنند، به گواهی نیاز ندارید.

اکثر وب‌سایت‌هایی که نیازهای اولیه دارند و خرید آنلاین ندارند، با گواهی‌های رایگان AutoSSL،  که توسط شرکت های میزبان ارائه میشوند، به خوبی کار می‌کنند.

وب‌سایت‌های بزرگ‌تر، فروشگاه‌های تجارت الکترونیک، و هر کسی که پرداخت می‌کند یا اطلاعات حساسی را جمع‌آوری می‌کند، ممکن است بخواهد به سطح بالاتری از رمزگذاری ارتقا یابد.

بنابراین اگر تصمیم گرفتید قابلیت تجارت الکترونیک را اضافه کنید یا به مشتریان بالقوه اجازه دهید اطلاعات حساس را از طریق سایت شما ارسال کنند، اضافه کردن SSL باید اولویت اول شما باشد

چگونه بفهمیم گواهی SSL به درستی کار میکند؟

همان طور که در ابتدای مطلب اشاره شده اولین چیزی که باید به دنبال آن باشید یک قفل کوچک در گوشه نوار آدرس مرورگرتان است. اگر قفل دست نخورده، بسته و یا سبز باشد، به این معنی است که سایتی که بازدید می‌کنید به طور ایمن رمزگذاری شده است. اگر خراب، قفل یا قرمز باشد، به این معنی است که گواهی وجود ندارد یا استفاده از آن اجباری نیست.

می توانید از سرویسی مانند SSL Labs استفاده کنید تا گواهی خود را با دقت بیشتری آزمایش کنید. آزمایشگاه‌های SSL وب‌سایت شما را اسکن می‌کنند و به شما رتبه‌بندی می‌دهند که تقریباً میزان تأثیر گواهی شما را نشان می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *